A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, -borsozzuk. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, finomra vágjuk, összekeverjük, szintén megsózzuk, -borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, egy réteget a kikent tálba fektetünk. Megszórjuk a hagymás paprikával, majd megkenjük ajvárral, majd megint hússzeletek következnek. Addig rétegezzük, míg az alapanyagok elfogynak, a tetejét meglocsoljuk a tejszínnel.
180 fokra előmelegített sütőben letakarva kb. 45 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt sajttal, és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Közben a kisebb burgonyákat héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk.
A rakott húst rövid ideig hűlni hagyjuk, hogy szebben lehessen vágni, majd kockákat vágunk, mint pl. a lasagnéból, és petrezselyemmel meghintett krumplival tálaljuk.