Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikaleves paradicsomos pirítóssal

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg paprika, vegyes színűek
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál curry
  • 1 mokkáskanál friss vágott rozmaring
  • 2 zöldségleveskocka
  • A paradicsomos pirítóshoz:
  • 15 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál vágott kakukkfű
  • 12 szelet bagett

Elkészítés

Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük az olívaolajjal, a kakukkfűvel, sóval, borssal, félretesszük.

Elkészítés:
1. A felforrósított olajon megfuttatjuk a csíkokra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a curryt, a rozmaringot, majd 1 liter vizet öntünk rá, és belemorzsoljuk a leveskockákat.
2. Összeforraljuk, és amikor a zöldségek még roppanósak, levesszük a tűzről.
3. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és a paradicsomot ráhalmozzuk. A leves mellé kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 420 kcal

Megjegyzés


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss