Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pappa al pomodorro (toszkán paradicsomleves)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomokat bevágtam kereszt alakban, forró vízbe mártottam, majd kihűtve a héját lehúztam. A kocsányát is kivágtam. A hagymát nagyon apró kockákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával összetörtem, majd feldaraboltam.

Olívaolajon megpároltam a hagymát, és hozzáadtam a fokhagymát is. Enyhén megsóztam, majd belekerült a hámozott paradicsom. Öntöttem hozzá 1 dl száraz fehérbort. Így főztem keveset, majd fakanállal szétnyomtam a paradicsomokat. Hozzátettem a kockákra vágott bagettet, kevés vörösborecetet (almaecet is jó hozzá) és frissen őrölt borsot. Kevés csilipelyhet is tettem bele.

Mikor a kenyér is pépesedni kezdett, a tépkedett bazsalikom és petrezselyemzöld is hozzákerült. Adhattam volna hozzá vizet, hogy levesnek tűnjön, de mivel minden általam látott képen hasonló volt az állaga, én is darabos, mártás jellegűre hagytam.

Néhány kavarás után, hideg vizes fürdőbe tettem, hogy a továbbfőzést leállítsam.

Megkóstoltam így is, de az igazi több órás hűtőszekrényben történő pihenés után lett.

Tálaláskor kevés félretett kenyérkockát, olívaolajat tettem rá, valamint sajtot reszeltem tetejére. Az eredeti recept szerint pecorino vagy parmezán reszelhető rá.

Megjegyzés

A toszkán parasztok kedvelt étele volt, és ma is népszerű. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss