Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pappa al pomodoro (toszkán paradicsomleves)

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6-8 lucullus paradicsom vagy 1 doboz olasz paradicsom konzerv
  • 2-3 karéj kissé száraz kenyér
  • olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 szál póréhagyma fehér része
  • bors
  • bazsalikom
  • esetleg chilipaprika
  • A tálaláshoz:
  • pirítós vagy sós keksz
  • pesto

Elkészítés

Elkészítés: Az olívaolajon megfuttatjuk a karikára vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket (ez utóbbiakat egészben!). Ha színt kaptak, ráöntjük az apró kockákra vágott paradicsomot, felöntjük 2-3 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, és pár percig főzzük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott, tépkedett kenyeret, és még teszünk hozzá vizet. Kb. 15-20 percig főzzük, hogy a kenyér jó pépessé főjön. Egy perccel a főzés vége előtt beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, a chilipaprikát, sózzuk (ha kell még), borsozzuk. Ha kell, még most is öntünk hozzá vizet, hogy kb. a magyar mártások állagára hasonlítson.

Alaposan összeturmixoljuk, tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, és pestós pirítóssal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss