Elkészítés: Kicsontozunk, lezsírozunk 1 kiló rövidkarajt, és egészben, 1 evőkanál olajon, sóval bedörzsölve
átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, mellédobunk 1 fej felszeletelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 szem borókabogyót, a hús minden oldalát megkenjük paprikakrémmel.
Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk, majd levéből kiszedve a húst, deszkán pihentetés után felszeleteljük.
A visszamaradt olajban addig párolunk 25 dkg megtisztított, felszeletelt gombát, míg saját levét el nem főtte.
Ekkor a gombát mély tűzálló edény aljára terítjük, félig egymást fedve ráfektetjük a hússzeleteket.
A mártáshoz 4 evőkanál lisztet simára keverünk 4 dl hideg tejjel, beledobunk 4
deka margarint, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Kissé kihűtjük, majd belekeverünk 4 tojás sárgáját, a tojások kemény habbá vert fehérjét, csipet sót, kevés reszelt szerencsendiót, meg 5 deka reszelt sajtot.
Ezt a lerakott pecsenyére öntjük, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre