Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paplanos pecsenye

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kicsontozunk, lezsírozunk 1 kiló rövidkarajt, és egészben, 1 evőkanál olajon, sóval bedörzsölve
átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, mellédobunk 1 fej felszeletelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 szem borókabogyót, a hús minden oldalát megkenjük paprikakrémmel.

Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk, majd levéből kiszedve a húst, deszkán pihentetés után felszeleteljük.

A visszamaradt olajban addig párolunk 25 dkg megtisztított, felszeletelt gombát, míg saját levét el nem főtte.

Ekkor a gombát mély tűzálló edény aljára terítjük, félig egymást fedve ráfektetjük a hússzeleteket.

A mártáshoz 4 evőkanál lisztet simára keverünk 4 dl hideg tejjel, beledobunk 4
deka margarint, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Kissé kihűtjük, majd belekeverünk 4 tojás sárgáját, a tojások kemény habbá vert fehérjét, csipet sót, kevés reszelt szerencsendiót, meg 5 deka reszelt sajtot.

Ezt a lerakott pecsenyére öntjük, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz.

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek