hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paplanos csirkemell II.

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kicsit kiverjük, megsózzuk. A felhevített vajon mindkét felükön megsütjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk őket.

A visszamaradt vajban a megtisztított, apróra vágott gombát sóval, borssal, kakukkfűvel addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Majd ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.

A tálba fektetett hússzeletekre simítjuk a gombás masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paplanba beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.

Ropogósra sült burgonyával és befőttel tálaljuk.

Megjegyzés

Gyors hétköznapi vacsorának is megfelelő, de vasárnapi ebédként is megállja a helyét.
- HossoAni

Ezek is érdekelhetnek

Friss