Elkészítés: A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kicsit kiverjük, megsózzuk. A felhevített vajon mindkét felükön megsütjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk őket.
A visszamaradt vajban a megtisztított, apróra vágott gombát sóval, borssal, kakukkfűvel addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Majd ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
A tálba fektetett hússzeletekre simítjuk a gombás masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paplanba beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
Ropogósra sült burgonyával és befőttel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre