hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paplan süti

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 bögre finomliszt (a bögre 3 dl-es)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre langyos víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 egész tojás
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 rúd vanília vagy vanília-esszencia
  • 4 dl tej
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A 4 dl tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 evőkanál cukrot, vaníliamagokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.

Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.

A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett tepsire terítjük.

A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük némi (ízlés szerint) porcukorral, vanília-aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.

Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát. Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig vagy tűpróbáig sütjük. Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss