Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Papagáj szelet II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • margarin és liszt a forma kikenéséhez
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • A díszítéshez:
  • színes dekor cukor

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.

Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.

Kikent, lisztezett 2 őzgerincformába kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek