Elkészítés: A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.
Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.
Kikent, lisztezett 2 őzgerincformába kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre