Elkészítés: 1. A margarint elkeverjük porcukorral, a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a tojások keményre felvert habját. Ezeket jól összekeverjük, majd 3 részre osztjuk. Az egyiket sárgán hagyjuk, a másikba belekeverjük a puncsos pudingport, a harmadik részbe pedig a kakaóport.
2. Két őzgerincformát kikenünk, majd egyenletesen belisztezzük. A rózsaszín tészta felét az egyik, a másik felét a másik formába tesszük, elsimítjuk. Ezekre kenjük a sárga krémet, szintén fele-fele arányban, végül a barna krém következik.
3. 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 160 °C) előmelegített sütőben sütjük. A tészta közepén tűpróbával ellenőrizzük, nem ragad-e, így a tészta vastagabb belseje is biztosan átsül. Tetejét ízlés szerint porcukorral, fehér vagy barna csokimázzal díszíthetjük.
4. A meggyes öntethez a befőttet összekeverjük tejföllel, ezzel tálaljuk a sütit, illetve tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre