Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Papagáj süti meggyes öntettel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A meggyes öntethez:
  • meggybefőtt
  • tejföl
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: 1. A margarint elkeverjük porcukorral, a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a tojások keményre felvert habját. Ezeket jól összekeverjük, majd 3 részre osztjuk. Az egyiket sárgán hagyjuk, a másikba belekeverjük a puncsos pudingport, a harmadik részbe pedig a kakaóport.

2. Két őzgerincformát kikenünk, majd egyenletesen belisztezzük. A rózsaszín tészta felét az egyik, a másik felét a másik formába tesszük, elsimítjuk. Ezekre kenjük a sárga krémet, szintén fele-fele arányban, végül a barna krém következik.

3. 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 160 °C) előmelegített sütőben sütjük. A tészta közepén tűpróbával ellenőrizzük, nem ragad-e, így a tészta vastagabb belseje is biztosan átsül. Tetejét ízlés szerint porcukorral, fehér vagy barna csokimázzal díszíthetjük.

4. A meggyes öntethez a befőttet összekeverjük tejföllel, ezzel tálaljuk a sütit, illetve tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss