Egy tálban összekeverjük az élesztőt a vízzel, az olívaolajjal és a sóval. Meleg helyen pihentetjük a keveréket 10 percig, majd hozzákeverjük a finomlisztet, és 1 órán át hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán kicsi gombócokat szakítunk a tésztából, és körülbelül 10-15 cm nagyságú köröket nyújtunk belőlük. A fenti mennyiségből kb. 20-25 töltött "pocakocskát" készíthetünk, de ez függ a kinyújtott tészta vastagságától is.
Felkockázzuk a mozzarellát, a kaliforniai paprikát és a húsos sonkát, és betöltjük, majd félbehatjuk a köröket, összenyomkodjuk, és kicsit egymásra tekerjük a széleket.
Egy fazékban felmelegítünk kb. 1 liter olajat, majd aranybarnára sütjük a panzerottikat, maximum egy fordítással, 3-4 perc alatt.
Eredeti olasz recept. Egy olasz hölgytől tanultam! Számtalanszor elkészítettem már változatos töltelékekkel. Akár csak abból, ami éppen otthon van. Maradékokat remekül újrahasznosíthatjuk így! - BoldogAgi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!