A 4 nagy szelet kenyeret 4 cm-es kockára vágjuk vagy kézzel összetépkedjük. 5 ek olívaolajba keverjük az összezúzott fokhagymát, egy csipet sót és pár tekerésnyi borsot. Összeforgatjuk a kenyérrel, majd elrendezzük egy tepsiben. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a széle megbarnul (10-20 perc).
Közben a csirkecombfilét és a szalonnát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben először megpirítjuk a szalonnát, kikanalazzuk a zsírjából, és félretesszük. Egy narancsot meghámozzuk, a gerezdeket lehártyázzuk, majd bacon zsírján pár perc alatt kicsit megpirítjuk, ezt is kiszedjük, és féletesszük.
A csirkecomb csíkokat enyhén megsózzuk, alaposan megborsozzuk, rászórjuk a rozmaring apróra vágott leveleit, majd a forró bacon zsíron ezt is átforgatjuk az apróra vágott fokhagymával együtt. Ha kell, egy kevés olívaolajat még hozzáadunk, megpirítjuk.
A paradicsomokat negyedeljük, az avokádót megfosztjuk a héjától, felszeleteljük, a gránátalma magjait kiütögetjük. A másik narancs levét kifacsarjuk, a narancslevet kikeverjük 2 ek olívaolajjal, egy csipet sóval és borssal.
Egy edényben összekeverjük a pirított kenyérkockákat a húsokkal, a naranccsal, narancsleves dresszinggel, a paradicsommal, az avokádóval és a szósszal. Egy nagy tálban gránátalma maggal szórva kínáljuk.
A panzanella vagyis kenyérsaláta tökéletes módja a szikkadt kenyér eltüntetésének. Hagyományosan csak paradicsom és max. sajt van benne, én most egy kicsit változatosabbá, gazdagabbá tettem. - bluesun
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!