Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panna cotta őszibarackbefőttel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 6 dl habtejszín
  • 7 dkg kristálycukor
  • 5 db zselatinlap
  • néhány darab felezett őszibarack (befőtt vagy konzerv)

Elkészítés

  1. Egy lábasban felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd kis lángon 15 percig főzzük. A zselatinlapokat beáztatjuk egy kevés hideg vízbe. A tejszínt hagyjuk hűlni 5 percig. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd feloldjuk a még meleg tejszínben.
  2. Kiöblítünk 4 kisebb tálkát hideg vízzel. Szétosztjuk bennük a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután betesszük a tálkákat a hűtőbe, hogy a tejszínkrém megdermedjen.
  3. A barackokat lecsepegtetjük, és bevágjuk legyezőalakban. A megdermedt tejszínkrémet kifordítjuk tányérokra, majd elrendezzük rajtuk a felezett barackokat. Rozmaringággal tálalhatjuk. 

PANNA COTTA, AZ OLASZ CSODADESSZERT 

GYORSAN KÖNNYŰT: SELYMESEN KRÉMES HIDEG BARACKLEVES - 15 PERC ALATT! 

ÉLETMENTŐ TRÜKK: ÍGY NYISS KI EGY KONZERVET KONZERVNYITÓ NÉLKÜL! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss