A vaníliarudat hosszában felhasítjuk és belsejét kikaparjuk. A tejszínt egy kis lábosba öntjük, beleszórjuk a kikapart vaníliamagot, valamint a cukor felét, és lassú tűzön állandó keverés mellett kb. 3 percig fűzzük.
A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd a meleg tejszínbe tesszük, és folyamatos keverés közben felolvasztjuk benne. 4 tálkát (kb. 1,25 dl-es) kikenjük vajjal és megszórjuk porcukorral. Az előkészített tálkákban elosztjuk a felfőzött tejszínt. A tálkák tetejét bevonjuk folpackkal, majd a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A málna felét és a maradék cukrot egy kis lábosba öntjük, és 5 percig főzzük, majd lehűtjük. A kész pannacottát a formából egy desszertes tányérra borítjuk, meglocsoljuk a kihűlt málnaöntettel, és a maradék málnával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre