Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panna cotta kardamommal

15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A joghurtot és a zsíros tejszínt összekeverjük (a tejszínből félreteszünk 2 evőkanálnyit), lassan majdnem forráspontig hevítjük 9 dkg cukorral és 5 szem kardamom porított magjaival.

2. Ezalatt a félretett tejszínt felmelegítjük szintén majdnem forrásig, belekverjük az agar-agart.

3. A 2 tejszínes folyadékot összeöntjük, majdnem felforraljuk, üvegformákba öntjük, és pár órát a hűtőben állni hagyjuk. (Egész éjszakán át még jobb.)

4. Tálaláskor pisztáciával megszórjuk.

Megjegyzés

Agar-agar helyett lehet zselatint is használni, bár kicsit körülményesebb. (Az agar-agar most már a bioboltokban sok helyütt beszerezhető, tengeri fű alapú természetes zselésítő por.) Min. 2 lap zselatint hideg vízbe áztatunk, 3-5 perc múlva kinyomkodjuk, és a lapokat a leszűrt, még meleg folyadékhoz adjuk, kézi habverővel feloldódásig kavarjuk
VAGY
2 teáskanál (10 g) zselatinport a tejszínes keverékre szórunk, nem kavarjuk! csak állni hagyjuk 5 percig, majd forráspontig hevítjük.

A lehető legegyszerűbb, de jó esetben igen szemrevaló desszert a panna cotta. Eredetileg csak tejszínből készül, és őrületesen sok kalóriát tartalmaz, ez a joghurtos egy light verzió. :) Kerülendő a túl sok zselatin - ettől könnyen lesz gumiszerű ez a máskülönben finoman krémes édesség.

Ha kellően megszilárdul a hűtés után, meleg vízbe mártva az edényt szépen ki lehet borítani, de én jobban szeretem benne hagyva kikanalazni. - eztettem

Ezek is érdekelhetnek

Friss