Elkészítés: A paprikát 5 mm vastagságú csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben cukor, víz, ecet, rózsabors, koriander, kardamom és kevés só kíséretében összeforraljuk, majd alacsony lángon gyöngyöztetjük kb. 10 percig, amíg megfő a paprika. Félretéve hagyjuk kihűlni.
Ezalatt megtisztítjuk a póréhagymákat, a külső, kemény leveleket eltávolítjuk, és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Összekeverjük a tejfölt, az aprított kapribogyót, az újhagymát, citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.
Egy közepes méretű serpenyőben olajat hevítünk. Két külön edényben előkészítjük a felvert tojást és a panko morzsát, melyet enyhén megsózunk. A megfőtt póréhagymákat először tojásba mártjuk, majd a morzsába forgatjuk. Oldalanként 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban. Papírtörlőre kiszedve lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.
A forró sült póréhagymát a fűszeres tejföllel és az ecetes-fűszeres paprikával tálaljuk. Rendkívül ízletes előétel, de párolt rizzsel remek vegetariánus főétel is lehet.