Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panko morzsában sült póréhagyma édes-savanyú kaliforniai paprikával

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szál póréhagyma
  • 15 dkg zsíros tejföl
  • 1,5 evőkanál kapribogyó
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • étolaj
  • 5 dkg panko morzsa (japán kenyérmorzsa, ázsiai élelmiszerboltban kapható)
  • 1 tojás
  • bors
  • Az édes-savanyú kaliforniai paprikához:
  • 3 piros kaliforniai paprika
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 dl fehérborecet
  • 10 szem rózsabors
  • ½ teáskanál koriandermag
  • 3 szem kardamom

Elkészítés

Elkészítés: A paprikát 5 mm vastagságú csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben cukor, víz, ecet, rózsabors, koriander, kardamom és kevés só kíséretében összeforraljuk, majd alacsony lángon gyöngyöztetjük kb. 10 percig, amíg megfő a paprika. Félretéve hagyjuk kihűlni.

Ezalatt megtisztítjuk a póréhagymákat, a külső, kemény leveleket eltávolítjuk, és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Összekeverjük a tejfölt, az aprított kapribogyót, az újhagymát, citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.

Egy közepes méretű serpenyőben olajat hevítünk. Két külön edényben előkészítjük a felvert tojást és a panko morzsát, melyet enyhén megsózunk. A megfőtt póréhagymákat először tojásba mártjuk, majd a morzsába forgatjuk. Oldalanként 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban. Papírtörlőre kiszedve lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.

A forró sült póréhagymát a fűszeres tejföllel és az ecetes-fűszeres paprikával tálaljuk. Rendkívül ízletes előétel, de párolt rizzsel remek vegetariánus főétel is lehet.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss