Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű hozzávalóval olyan finom lesz a rántottád, mint még soha!

default user icon
MME
Ha te is úgy gondolod, hogy a te rántottád úgy tökéletes, ahogy van, minden szimaptikus receptet kipróbáltál már, és meglepetés már nem érhet, akkor kapaszkodj meg: a TikTokon találtunk egy videót, ahol nem másra öntik a felvert és megfűszerezett tojásokat, mint vajon pirított, nagyszemű zsemlemorzsára. Utánajártunk, hogy érdemes-e erre elpazarolni közel 100 forintos tojásokat.

A rántotta az az étel, amit tényleg mindenki a saját szájíze szerint készít el, nem létezik egyetemesen elfogadott, tökéletes recept hozzá. Az azonban, hogy ropogós legyen, kevéssé szokott elvárás lenni, sőt: ha valami a rántottában ropog, az régen rossz, mert csak tojáshéj lehet.

Ezt az elméletet látszik megcáfolni az a TikTok-on talált recept, amit a kitchn.com szemlézett és tesztelt le a közelmúltban: ebben ugyanis nem a tojáshéj ropog, hanem a vajon pirított zsemlemorzsa, ami meglepő módon, mégis passzol a tojásos klasszikusunkba. A recept a következő:

  1. A tojásokat felverjük, öntünk hozzá egy kis tejet, ízlés szerint reszelt parmezánt, majd sózzuk, fűszerezzük.
  2. Egy seprenyőben, közepes lángon vajat olvasztunk, és hozzáadjuk a lehetőség szerint durva szemű zsemlemorzsát vagy pankómorzsát- két tojásonként egy evőkanállal számolhatunk - és az szépen lassan, folyamatos kevergetés aranybarnára pirítjuk, megvárva, míg a vaj finom dióillaot áraszt (ez kb. 4 perc).
  3. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, és a szájízünknek megfelelő sűrűségűre főzzük a rántottánkat. 

Extra tipp: mielőtt a tojást ráöntjük a zsemlemorzsára, egy evőkanálnyit szedjünk ki belőle, és a kész rántottánkat hintsük meg vele - így még ropogósabb lesz az élmény!

Extra tipp 2.: érdemes kipróbálni a vajon pirított zsemlemorzsát máshol is bevetni, például magvak helyett salátákhoz, extra textúraként, olaszos tésztákhoz is tökéletesen passzol!

Ezek is érdekelhetnek

Friss