Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panírozott sertésborda mazsolamártásban

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 8 szelet sertésborda
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 narancs leve
  • 2 evőkanál citromlé
  • fahéj
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A tojást elkeverjük a tejjel. A besózott, kiklopfolt hússzeleteket bemártjuk a lisztbe, a tojásos tejbe és a zsemlemorzsába. Felforrósítjuk az olajat a serpenyőben, és a forró olajban kisütjük a hússzeleteket.

A mártáshoz a vízben elkeverjük a kukoricalisztet. A cukrot feloldjuk a narancslében, majd felforrósítjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a citromlét és a fűszereket. Beletesszük a mazsolát, és 5 percig lassú tűzön forraljuk. A kukoricaliszttel behabarjuk, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A mártást külön tálaljuk a hús és párolt rizs mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss