hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pani Walewska (lengyel sütemény)

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 teáskanál cukor
  • A tészta tetejére:
  • lekvár ízlés szerint (szilva, ribizli, meggy)
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor (tojás habba)
  • 5-8 dkg durva dió (NEM vágott!)
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára.

A pihentetett tésztát kettéosztjuk, téglalappá külön-külön kinyújtjuk,majd megkenjük lekvárral, sütőtepsibe fektetjük. A tojásfehérjéket 10 dkg porcukorral habbá felverjük, a lekvárral lekent tésztán egyenletesen elosztjuk, és megszórjuk a darabos dióval. 20-30 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük.

A töltelékhez a pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd ha kicsit hűlt, a vajjal alaposan elkeverjük.

Ha mindkét habos tésztalap lehűlt, akkor a két lap közé betöltjük a krémet.

Megjegyzés

Karácsonyi süteménynek fantasztikus, a mi családunkban nagyon nagy sikert aratott ez a süti, sose marad belőle 1 darab sem. - kszolga

Ezek is érdekelhetnek