Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A pihentetett tésztát kettéosztjuk, téglalappá külön-külön kinyújtjuk,majd megkenjük lekvárral, sütőtepsibe fektetjük. A tojásfehérjéket 10 dkg porcukorral habbá felverjük, a lekvárral lekent tésztán egyenletesen elosztjuk, és megszórjuk a darabos dióval. 20-30 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A töltelékhez a pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd ha kicsit hűlt, a vajjal alaposan elkeverjük.
Ha mindkét habos tésztalap lehűlt, akkor a két lap közé betöltjük a krémet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!