Elkészítés: A tejben elkeverünk 2 dkg cukrot, 2 dkg lisztet és az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet és cukrot, valamint a sót összekeverjük.
A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros lisztet, majd hozzákeverjük az élesztős tejet és a rumot, és a tésztát selymesre dolgozzuk ki. Kilisztezett tálban, langyos helyen, konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
Amikor a tészta kb. a duplájára nőtt, belisztezett deszkára borítjuk, majd egybedolgozzuk a kandírozott gyümölcsökkel és az alaposan megmosott és lecsepegtetett mazsolával. Ezután lisztes kézzel labdát formázunk belőle, és egy magasabb, 15-18 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt karikába tesszük, amit egy tepsibe helyezünk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Langyos helyen kelesztjük még egy rövid ideig a tésztát, a tetejét megkenjük a tojással, majd sütőben kb. 70-80 percig sütjük. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, vegyük lejjebb a hőmérsékletet 140 fokra, és folytassuk így a sütést. A készültségi fokot tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve csak akkor vegyük le a karikát és a papírt, ha a gyümölcskenyér már langyosra hűlt.