Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti

default user icon
MME
60 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet elkeverjük a tojással és a tejföllel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percet kevertetjük a dagasztó géppel lassú járaton.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd közepes járaton dagasztjuk 3 percet. Amikor összeállt a tészta, 5 perc alatt készre dagasztjuk az olajjal.
  3. Lefedve, pulton pihentetjük 45 percet. 12 részre osztjuk és felgömbölyítve pihentetjük letakarva további 15 percet.
  4. A gombócokat elősodorjuk, majd 30 centis rudat formázunk belőlük. Letojásozzuk, és 30 percet kelesztjük meleg helyen, fedetlenül.
  5. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a pereceket újra tojásozzuk és 14 percig sütjük. Közben a pancs hozzávalóit, vagyis a lisztet, a sót és a vizet összekeverjük (a cél egy sűrű tejszínszerű állag).
  6. A perecekre csurgatjuk a pancsot, és ismét 14 percig sütjük. Ezt követően200 fokra emeljük a sütő hőfokát, és további 4 perc alatt aranybarnára sütjük a péksüteményeket.

Nézd meg videón, hogyan készül a pancsos perec



Ezek is érdekelhetnek

Friss