Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves V.

60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A növendéklapockát egyforma kockára vágjuk, megmossuk, szűrőre téve lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára dinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel azonnal felöntjük. A már előkészített növendéklapockát hozzáadjuk, őrölt borssal, babérlevéllel és köménymaggal fűszerezzük, megsózzuk, majd a megtört fokhagymát is hozzátesszük. Fedő alatt lassú tűzön, mindig csak kevés lében, a húst puhára pároljuk.

Ezután egy edényben, enyhén sós vízben megfőzzük az egyforma darabokra vágott sárga vajpaszulyt, az apró kockára vágott burgonyát. Fővés útán összevegyítjük a már puhára főtt húskockákkal, fölengedjük csontlével. Ha felforrt, beleöntjük a simára kevert lisztes-tejfölös habarást. 2-3 percnyi forralás után a tűzről levesszük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss