Elkészítés: A növendéklapockát egyforma kockára vágjuk, megmossuk, szűrőre téve lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára dinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel azonnal felöntjük. A már előkészített növendéklapockát hozzáadjuk, őrölt borssal, babérlevéllel és köménymaggal fűszerezzük, megsózzuk, majd a megtört fokhagymát is hozzátesszük. Fedő alatt lassú tűzön, mindig csak kevés lében, a húst puhára pároljuk.
Ezután egy edényben, enyhén sós vízben megfőzzük az egyforma darabokra vágott sárga vajpaszulyt, az apró kockára vágott burgonyát. Fővés útán összevegyítjük a már puhára főtt húskockákkal, fölengedjük csontlével. Ha felforrt, beleöntjük a simára kevert lisztes-tejfölös habarást. 2-3 percnyi forralás után a tűzről levesszük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre