Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  3. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  4. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
  6. Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EREDETI PALÓCLEVES

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss