Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves II.

MME MME
4 3.4/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnával megpirítom az apróra vágott hagymát. Megszórom a köménymaggal, pirospaprikával, hozzáadom a felkockázott húst, 10-20 percig párolom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, felöntöm 1,5 l vízzel. Az erőleveskockát, felnegyedelt citromot hozzáadva félpuhára főzöm a húst. Hozzáadom a negyedelt burgonyát, babérlevelet és a zöldbabot. Készre főzöm, a csipetkét beledobom. Addig főzöm, míg a csipetke feljön a tetejére. A tejfölt beleöntöm, rottyantok rajta még egyet.

TIPP: Apróra vágott pertrezselyem, zellerlevél, újhagyma illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss