Elkészítés: A szalonnával megpirítom az apróra vágott hagymát. Megszórom a köménymaggal, pirospaprikával, hozzáadom a felkockázott húst, 10-20 percig párolom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, felöntöm 1,5 l vízzel. Az erőleveskockát, felnegyedelt citromot hozzáadva félpuhára főzöm a húst. Hozzáadom a negyedelt burgonyát, babérlevelet és a zöldbabot. Készre főzöm, a csipetkét beledobom. Addig főzöm, míg a csipetke feljön a tetejére. A tejfölt beleöntöm, rottyantok rajta még egyet.
TIPP: Apróra vágott pertrezselyem, zellerlevél, újhagyma illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre