Elkészítés: A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségféléket ízlés szerinti méretűre felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy fazékba olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát is. Így együtt pároljuk pár percig, majd megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot is (fagyasztott zöldbabból is készíthetjük), és tovább főzzük. Végül beletesszük a kockára vágott krumplit, és puhára főzzük.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatjuk a levesbe. Jól kiforraljuk, pár percig még főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre