Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves, ahogy Gizi készíti

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségféléket ízlés szerinti méretűre felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

Egy fazékba olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát is. Így együtt pároljuk pár percig, majd megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot is (fagyasztott zöldbabból is készíthetjük), és tovább főzzük. Végül beletesszük a kockára vágott krumplit, és puhára főzzük.

Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatjuk a levesbe. Jól kiforraljuk, pár percig még főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss