Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palóc oldalas

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast besózom, borsozom, egy kevés vizet aláöntve, időnként megforgatva puhára párolom, majd sütőbe tolva ropogós pirosra sütöm.

A belőle kisült zsírból 2 evőkanálnyit kiveszek, megpirítom benne az összevagdalt vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával, ízesítem az összezúzott fokhagymával, a paradicsompürével. Néhány evőkanálnyi vízzel, esetleg száraz fehérborral hígítom, beleadom a feldarabolt zöldbabot, puhára párolom.

Amikor a bab megpuhult, összekeverem a tejföllel, tűzálló tálba terítem. A tetejére rakom a csontok mentén feldarabolt, ropogósra sütött oldalast, előmelegített sütőben átforrósítom.

Frissen, melegen tálalom, tejfölt és friss, ropogós barnakenyeret kínálok mellé.

Megjegyzés

A palóc konyha egyik remek találmánya, minden ínyencnek ajánlom figyelmébe! Remek egytálétel.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss