Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palóc csirkeleves

MME MME
3/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. A csirkeszárnyakat rádobva párszor átforgatom, majd felöntöm vízzel. Lefedve, nagy lángon elkezdem felfőzni. Közben a burgonyát felkockázom, és azt is beledobom. Ha a leves felfőtt, kis lángra veszem, és beleteszem a májakat is. (Azért nem előbb, hogy a leves ne legyen a májtól zavaros!) Megfűszerezem, és lassan főzöm tovább. Ha a hús már majdnem jó, akkor dobom bele a borsót, később a felszeletelt paprikát és a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Ha már minden megpuhult, újra felfőzöm, és a tejfölben csomómentesre elkevert liszttel behabarom. Ekkor lehet bele még tésztát is főzni, ha még tartalmasabbá kívánjuk tenni levesünket. Megkóstolom, és ha még savanykásabbra akarom, akkor borecetet vagy citromlevet adok hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss