A leveles tésztát kitekerjük a sütőpapírból, és lekenjük étolajjal vékonyan a tésztát, hogy rátapadjon a mák töltelék. A sütőpapír segítségével mindkét oldalon hajtunk egyet befelé a tésztán, lesimítjuk, majd megismételjük, míg a két tekercs össze nem ér.
A tekercsből kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, és pálmalevél formára behajlítjuk, tepsibe rakjuk, ahol nincs tészta, meghintjük kevés vízzel a tepsit, hogy gőzös sütőben süljön meg a pálmalevelünk.Előmelegített 180 fokos sütóbe toljuk és 12 percig sütjük, majd megszórjuk kevés porcukorral vagy asztali édesítővel.
Ha váratlan vendég érkezik, és gyorsan kell valami sütemény ajánlom a pálmalevelet ,mert nem csak gyorsan ,és egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom ropogós süti.Még a az ünnepi asztalon is meg állja a helyét. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!