Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinkás-sárgabarackos tanyasi palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • Töltelékhez:
  • 10 dkg őrölt dió
  • 2 ek porcukor
  • 1 vaniliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg mazsola
  • 15 dkg baracklekvár
  • 8 cl barackpálinka
  • 20 dkg sárgabarack befőtt

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük, csipet sóval elkeverjük, majd fokozatosan beleszórjuk a lisztet, csomomentesre keverve, 30 percet pihentetjük. A szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A töltelékhez felfőzzük a diót a tejjel, porcukorral, vaniliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a mazsolát.
  3. A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk. Tálaláskor egyik felét porcukorral meghintjük, a másik felét leöntjük a pálinkával elkevert baracklekvárral. Félbevágott sárgabarackkal díszítjük.

Megjegyzés

Baracklekvár hiányában pár db barackbefőttet pépesítünk, és ehhez adjuk a pálinkát. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss