Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinkás cseresznyebefőtt

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pálinkás cseresznyebefőtt elkészítéséhez feldolgozás előtt a gondosan átválogatott, ép gyümölcsöt egy vízzel teli edénybe tesszük, és kb. 2 órát áztatjuk, hogy leoldódjanak róla a szennyeződések (pl. rászáradt madárpiszok).
  2. Ezután a cseresznyét alaposan megmossuk, majd leszárazzuk, és tetszés szerint kimagozzuk.
  3. Egy kisebb edénybe 2 dl vizet öntünk. Hozzáadjuk a gyümölcslét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket és a narancshéjdarabkát, majd összeforraljuk, és kb. 5 percig gyöngyözve főzzük.
  4. A cseresznyét a forró vízzel kiöblített csavaros befőttesüvegekbe töltjük. A szirupot leszűrjük, hozzáadjuk a pálinkát, és a gyümölcsre öntjük. A légmentesen lezárt üvegeket kb. 5 percre fejre állítjuk, végül visszafordítva hűlni hagyjuk. 

    Tipp: Befőttnek a még nem teljesen érett (de már nem félérett), nagy szemű cseresznye a legalkalmasabb. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss