Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paleolit kakaós csiga

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg kókuszliszt (darált kókuszreszelék)
  • 2 kanál méz vagy 3 dkg xylit
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 2 kis tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg kókuszsír
  • 2-3 csapott evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál méz vagy xylit

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Hűtőbe tesszük 10 percre dermedni, majd 2 lap sütőpapír között kinyújtjuk.

A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és a mézet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Annyira kihűtjük, hogy kenhető massza legyen belőle. (Kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz.).

A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd sütőpapír segítségével feltekerjük. Felszeleteljük kb 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkel kicsit megigazgatjuk, hogy szép kerek legyen, és egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

170 fokra előmelegített sütőben kb.15- 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és tálaljuk.

Megjegyzés

Gesztenyeliszt helyett készíthetjük őrölt mandulával is, de úgy kissé töredezős a tészta. Én mindkettőt elkészítettem már, és mindenhogy nagyon finom.
- regina0202

Ezek is érdekelhetnek

Friss