Egy gömbölyű aljú tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a mandulát, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, és félretesszük.
Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. A tésztánkat egy frissen tartó fóliával letakarjuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a mázat. Egy fél tojásfehérjéhez teszünk annyi eritritet vagy xililtet, amitől egy sűrű cukormázat kapunk. A mázat egy nagyon vékony lyukú nyomózsákba, vagy papír tölcsérbe töltjük majd, és megrajzoljuk a kisült mézeseket.
A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, és foylamtosan alul-fölül lisztezve, fél cm vastagságra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki a tésztából, amiket papírozott tepsire teszünk. Nem kell nagy távolságot hagyni a formák között, nem nőnek nagyra!
A mézeskalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 percig sütjük. Ahogy kisültek, a tepsit egy deszkára helyezzük és azonnal elkezdjükdíszíteni a még forrósüteményeket. 10-15 perc múlva már csomagolhatóak is!