Elkészítés: A tésztához előző nap kell hozzáfogni. A mézet és a kókuszzsírt megolvasztjuk. A tojások sárgáját a fél citrom levével és a gyümölcsök reszelt héjával, valamint a gesztenyemézzel együtt simára keverjük, a mézes keverékhez adjuk. Az összes hozzávalóval együtt simára keverjük, fóliával lefedjük, és a hűtőbe tesszük 1 éjszakára pihenni.
Másnap egyforma golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távol, mert sütés közben megnőnek.
Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
A mázhoz a csokit feldaraboljuk, és a kókusztejszín kivételével egy mélyebb tálba tesszük a hozzávalókat. A tejszínt felforraljuk, majd a többi hozzávalóra öntjük, gyors mozdulatokkal simára keverjük, ezt kenjük a kihűlt puszedlikre, megszórjuk kókusszal. Hagyjuk száradni egy napot szobahőmérsékleten.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre