Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paleo mézes puszedli

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
  • 3 tojás sárgája
  • 12,5 dkg kókuszzsír
  • 12,5 dkg vegyes virágméz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 3 evőkanál gesztenyeméz
  • 1 púpos kiskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg gesztenyeliszt
  • 20 dkg darált mandula
  • 4 evőkanál kókusztejszín
  • 1 púpozott kiskanál őrölt fahéj
  • 1 púpozott kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 púpozott kiskanál őrölt gyömbér
  • A mázhoz:
  • 2,5 dl kókusztejszín
  • 25 dkg 75-80%-os étcsokoládé
  • 1 kiskanál rum (elhagyható)
  • késhegynyi bourbon vaníliapor
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • A tetejére:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához előző nap kell hozzáfogni. A mézet és a kókuszzsírt megolvasztjuk. A tojások sárgáját a fél citrom levével és a gyümölcsök reszelt héjával, valamint a gesztenyemézzel együtt simára keverjük, a mézes keverékhez adjuk. Az összes hozzávalóval együtt simára keverjük, fóliával lefedjük, és a hűtőbe tesszük 1 éjszakára pihenni.

Másnap egyforma golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távol, mert sütés közben megnőnek.

Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.

A mázhoz a csokit feldaraboljuk, és a kókusztejszín kivételével egy mélyebb tálba tesszük a hozzávalókat. A tejszínt felforraljuk, majd a többi hozzávalóra öntjük, gyors mozdulatokkal simára keverjük, ezt kenjük a kihűlt puszedlikre, megszórjuk kókusszal. Hagyjuk száradni egy napot szobahőmérsékleten.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss