hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paleo mézes krémes

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 16 szelethez:
  • A mandulás tésztához:
  • 3 tojás
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
  • A gesztenyés tésztához:
  • 3 tojás
  • 5 dkg gesztenyeliszt
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 4 dl kókusztej
  • 1 dl kókusztejszín
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • késhegynyi vaníliapor
  • 1 evőkanál keményítő vagy tápiókaliszt
  • Valamint:
  • mézzel készített sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg 85%-os étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés

Elkészítés: Mindkét tésztát külön-külön egyforma módon készítjük el. A tojások fehérjéből csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A többi hozzávalót elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fakanállal óvatosan - a habot össze nem törve - hozzákeverjük a tojáshabot is.

A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt széles tepsibe öntjük, és egyenletes vastagságúra kenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Mindkét piskótát így sütjük, egyforma méretű tepsiben. A gesztenyés nekem vastagabb lett, mint a mandulás. Amikor kihűltek a tészták, hosszában középen kettévágjuk, félretesszük. Így kapuk 2 mandulás és 2 gesztenyés lapot.

A pudingos krémhez az összes hozzávalót simára keverjük, és gázon felfőzzük sűrű masszává. Kihűtjük.

Ezután összeállítjuk a süteményt: alulra egy hosszú gesztenyés lap kerül, amit a puding felével megkenünk. Erre jön egy mandulás lap, amit lekvárral vastagon megkenünk. Ezután egy újabb gesztenyés lap következik, amire a maradék pudingot kenjük, majd a lekvárral vastagon megkent maradék mandulás lappal befedjük. Hűvös helyre tesszük addig, amíg a csokit felolvasztjuk.

A csokimázhoz 15 dkg csokit tördelünk fel, és a kókuszzsírral együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ezt rácsurgatjuk a süteményre, elsimítjuk, hagyjuk, hogy nagyjából megszáradjon. A maradék 5 dkg csokit megolvasztjuk, és azzal berácsozzuk a süti tetejét. Hagyjuk megszáradni, majd a sütit hosszában vágjuk félbe forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel. Ezután szeleteljük fel. Nekem 16 darab lett belőle.

Hagyjuk 1-2 napot hűvös helyen összeérni az ízeket. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss