Elkészítés: Mindkét tésztát külön-külön egyforma módon készítjük el. A tojások fehérjéből csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A többi hozzávalót elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fakanállal óvatosan - a habot össze nem törve - hozzákeverjük a tojáshabot is.
A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt széles tepsibe öntjük, és egyenletes vastagságúra kenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Mindkét piskótát így sütjük, egyforma méretű tepsiben. A gesztenyés nekem vastagabb lett, mint a mandulás. Amikor kihűltek a tészták, hosszában középen kettévágjuk, félretesszük. Így kapuk 2 mandulás és 2 gesztenyés lapot.
A pudingos krémhez az összes hozzávalót simára keverjük, és gázon felfőzzük sűrű masszává. Kihűtjük.
Ezután összeállítjuk a süteményt: alulra egy hosszú gesztenyés lap kerül, amit a puding felével megkenünk. Erre jön egy mandulás lap, amit lekvárral vastagon megkenünk. Ezután egy újabb gesztenyés lap következik, amire a maradék pudingot kenjük, majd a lekvárral vastagon megkent maradék mandulás lappal befedjük. Hűvös helyre tesszük addig, amíg a csokit felolvasztjuk.
A csokimázhoz 15 dkg csokit tördelünk fel, és a kókuszzsírral együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ezt rácsurgatjuk a süteményre, elsimítjuk, hagyjuk, hogy nagyjából megszáradjon. A maradék 5 dkg csokit megolvasztjuk, és azzal berácsozzuk a süti tetejét. Hagyjuk megszáradni, majd a sütit hosszában vágjuk félbe forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel. Ezután szeleteljük fel. Nekem 16 darab lett belőle.
Hagyjuk 1-2 napot hűvös helyen összeérni az ízeket. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!