Először elkészítjük a tésztánkat. A hozzávalókat egy tálba kimérjük és mindent jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, és téglatestet formázunk belőlük, majd frissentartó fóliába csomagoljuk addig, amíg a töltelékeket elkészítjük.
A darált diót/mákot a többi száraz hozzávalóval kimérjük egy tálba. A vizet és a zsírt felforraljuk és a tálba öntjük, jól elkeverjük, majd ezt is megfelezzük.
A tésztánkat két fólia vagy sütőpapír között, kb. 25x20 cm-esre kinyújtjuk és a fele tölteléket elterítjük rajta úgy, hogy a széleinél kihagyunk egy 2-3cm-es részt.
A tészta jobb és bal oldalán, az üresen hagyott részt ráhajtjuk a töltelékre, majd magunk felől, a fólia segítségével, szorosan feltekerjük.
Lekenjük először a tojássárgájával, majd, ha megszáradt, lekenjük tojásfehérjével is, és előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, mikor már teljesen kihűlt!