Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paleo diós és mákos bejgli

60 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 2,5 dkg szezámliszt
  • 2,5 dkg finomra darált mandula
  • 5 g konjacliszt
  • csipet szódabikarbóna
  • 5 dkg folyékony édesítő
  • 7,5 dkg tojás
  • csipet só
  • 5 dkg sertészsír (folyékony)
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg dió, vagy mák
  • 9 dkg eritrit
  • 5 dkg mazsola:
  • 1 tk fahéj
  • 1,5 dkg kókuszliszt
  • 7 dkg víz
  • 1 ek sertészsír

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztánkat. A hozzávalókat egy tálba kimérjük és mindent jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, és téglatestet formázunk belőlük, majd frissentartó fóliába csomagoljuk addig, amíg a töltelékeket elkészítjük.
  2. A darált diót/mákot a többi száraz hozzávalóval kimérjük egy tálba. A vizet és a zsírt felforraljuk és a tálba öntjük, jól elkeverjük, majd ezt is megfelezzük.
  3. A tésztánkat két fólia vagy sütőpapír között, kb. 25x20 cm-esre kinyújtjuk és a fele tölteléket elterítjük rajta úgy, hogy a széleinél kihagyunk egy 2-3cm-es részt.
  4. A tészta jobb és bal oldalán, az üresen hagyott részt ráhajtjuk a töltelékre, majd magunk felől, a fólia segítségével, szorosan feltekerjük.
  5. Lekenjük először a tojássárgájával, majd, ha megszáradt, lekenjük tojásfehérjével is,  és előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.
  6. Csak akkor szeleteljük, mikor már teljesen kihűlt!

Ezek is érdekelhetnek

Friss