Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

30 perces paleo csokibonbon - mennyei gasztroajándék villámgyorsan!

Még tavaly olvastam egy cikket, ami szerint a kakaó, így a csokoládé is köhögéscsillapító hatású. Eléggé felcsigázott a gondolat, hiszen nekem sem mindegy, hogy amikor a gyermek köhög éjszaka, valami gyógyszert kell, hogy beadjak neki, vagy egy kis csokival mindenki jól jár. Továbbgondoltam a dolgot, és kevertem egy csoki bon-bont. És, igen! Hatásos volt!

Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szereti a csokoládét. Ha megkérdezik tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül sorolja: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a töltött csokoládét, a töltetlen csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét… és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.

Ez a kis monológ az egyik kedvencem, és szerintem, ezzel nem vagyok egyedül! A csokoládé egy olyan finomság, ami véget nem érő variációk sorával csábít minket nap, mint nap.

Még tavaly olvastam egy cikket, ami szerint a kakaó, így a csokoládé is köhögéscsillapító hatású. Eléggé felcsigázott a gondolat, hiszen nekem sem mindegy, hogy amikor a gyermek köhög éjszaka, valami gyógyszert kell, hogy beadjak neki, vagy egy kis csokival mindenki jól jár. Továbbgondoltam a dolgot, és kevertem egy csoki bon-bont. És, igen! Hatásos volt! Este soha ne adnék csokoládét egy gyereknek sem, de ha köhögés megelőzésről van szó... Szóval, működik! 

Azóta ez a bon-bon nálunk "Anyabonbon" névre hallgat, és már nem csak köhögéscsillapítóként van mindig a hűtőben raktározva. Szívesen fogyasztják a vendégeink is, sőt a továbbfejlesztett változatból még ajándékok is készülnek!

CSOKIBONBON KÉTFÉLEKÉPPEN (PALEO RECEPT) >>> 
Házigazdánk további cikkei és receptjei >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss