Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsintabatyu gyümölcsökkel

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • olaj
  • 2 db kivi
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma
  • A sült gyümölcsökhöz:
  • 80 dkg vegyes gyümölcs (banán, narancs, mangó, ananász, kivi, gránátalma)
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés

1.

A palacsintatésztához simára keverjük a leszitált lisztet egy csipet sóval, a tojással, a cukorral, a tejjel, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 15 percig pihentetjük.

2.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A narancsot kifilézzük, azaz a húsát kivágjuk a hártyái közül, és a visszamaradt részből kinyomjuk a levet.

3.

A vajat serpenyőben felmelegítjük, a mézet karamellizáljuk rajta, majd rátesszük a darabolt gyümölcsöket a narancs kivételével, és 3-4 perc alatt összepirítjuk. A végén belekeverjük a félretett narancslevet és a narancsdarabokat is. 4A tésztából a szokásos módon 8 palacsintát sütünk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliaaromával. A palacsinta közepére halmokat teszünk a töltelékből, majd batyunak összefogjuk. A kiviből vágott és kiszúrt gyűrűvel összefogjuk a batyukat. Tányérra tesszük a gyümölcsöt kevés levével együtt, és ráhelyezzük a töltött palacsintát.

 Fotó: Komáromi Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

Friss