Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta tejszínes almával

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához a lisztet keverőtálba tesszük. A tojásfehérjéket félretesszük, a tojássárgáját kézi habverő segítségével összekeverjük a tejjel, egy teáskanál cukorral és a sóval, majd apránként, állandó keverés mellett a liszthez adjuk, vigyázva, hogy csomómentes legyen. 20-30 percig pihentetjük.

A töltelékhez az almát megmossuk, megtöröljük, és negyedekre vágva eltávolítjuk a magházukat. Zöldséggyaluval hosszában vékony szeletekre gyaluljuk a gyümölcsdarabokat. Az almaszeleteket összekeverjük a citromlével és 30 g cukorral, az almaszirupot pedig elkeverjük a vízzel.

A 4 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. 24 cm átmérőjű bevonatos serpenyőben egy kevés vajat felforrósítunk. Beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát, és az alján egyenletesen elosztjuk. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Mielőtt megfordítjuk, a serpenyőbe egy kevés vajat teszünk.

A megmaradt tésztából még öt palacsintát készítünk, és melegen tartjuk őket. Mindegyiket megkenjük tejszínnel, az almaszeletekkel beborítjuk, és almaszirupot csöpögtetünk rá.

Megjegyzés

További nagyszerű palacsintarecepteket a Palacsinta című Dr. Oetker-kiadványban találhatsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss