Palacsinta szederhabbal

75 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • tej
  • liszt
  • szóda
  • olaj
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • habtejszín
  • fekete szeder
  • szederzselé

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a következő sorrendben egy tálba tesszük: tojás, a tej fele, liszt, só, porcukor, vaníliás cukor. Ezután sűrű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, az olajat és a szódát, majd még 1 percig keverjük. Fél órát pihentetjük.
  2. A szederhabhoz a hideg cukrászhabot kissé keményebb habbá verjük. Hozzáadjuk a szederzselét és a gyümölcsöt, és óvatosan átkeverjük.
  3. A kisütött palacsintákat megtöltjük a habbal, és feltekerjük. Szederzseléalapon, pár szem gyümölccsel tálaljuk.

Megjegyzés

Fagyival még ízletesebb. A palacsintatésztát, lefagyaszthatjuk, ajánlatos egyszeri fogyasztáshoz szükséges mennyiségben csomagolni. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss