Elkészítés: 1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kávéskanál cukorral a céklagumót.
2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk.
3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 10 dkg finomliszttel, valamint csipetnyi sóval.
4. Készítünk egy túrókrémet 12,5 dkg túróból 2 evőkanál tejföllel, kis sóval.Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 1 dkg margarint, amiben megpirítjuk egy kicsit az 1 kávéskanál oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kávésanál fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kávéskanál citromlevet, 1 kávéskanál mustárt, végül 1 kávéskanál kristálycukrot.
5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk. Napraforgóolajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket.
6. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá, pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig.
7. Megmossuk a fejes salátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál cukor és 1 dl víz keverékével.
8. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kávéskanál ecetet, és 1 kávéskanál cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát.
9. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk 1 almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával.
10. 2 evőanál almaecethez adunk 1 kávéskanál citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát.
11. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint csőrnek való kisebb háromszög alakú szeleteket.
12. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket.
13. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kávéskanál tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 kávéskanál liszttel, 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre.
14. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával.
15. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé, pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A fölsőre nyomjunk bele 2 koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa.
16. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe, egy vonalba, ez lesz a partmenti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part. 3 palacsinta-kacsát helyezzünk a partra, tehát a petrezselymes részre. Tegyünk 1 kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot.
17. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a tavirózsa mellé 1-1 hullámmintát, majd a kacsák közé is teszünk néhány levél petrezselymet.