Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta - glutén és laktózmentes alaprecept

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Keverőtálba öntjük a tejet, robotgéppel elkeverjük benne a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vizet, majd a rizslisztet és a zabpelyhet is. Csomómentesre keverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.
  2. A palacsintasütőt vagy serpenyőt vékonyan kiolajozzuk, és a palacsintákat, a szokott módon egyesével kisütjük. Óvatosan fordítsuk meg. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy minden alkalommal, amikor merítünk a masszából, jól keverjük fel, ugyanis a liszt könnyen leülepedhet az edény aljára.
  3. A kisült palacsintákat ízlés szerint kakaóval, túrókrémmel, lekvárral, pudinggal, fahéjas cukorral, dióval, mogyorókrémmel fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss