Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta gesztenyekrémmel

15 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 4 ek olaj
  • 5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • A gesztenye moussehoz:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1,25 dkg porcukor
  • 0,5 dkg vaníliás cukor
  • 0,35 dl rum
  • 10 dkg meggy
  • 4 dl tejszín
  • 4,5 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl víz
  • 0,1 dkg zselatin

Elkészítés

  1. A tojást összekeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a sóval és a liszttel, majd a tésztát félretesszük pihenni.
  2. A gesztenye masszát áttörjük, majd hozzátesszük a cukrokat és a rum felét. A meggyetapróra vágjuk és a maradék rummal egy kis időre állni hagyjuk.
  3. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük. A moussehoz felverjük a tejszínt és félretesszük.  Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit és meleg, de nem forró vízben elkeverjük a zselatint.
  4. A gesztenyemasszába keverjük a fehércsokit, majd a meggyet (a levével együtt), és apránként simára keverjük a tejszínnel. Végül beleöntjük a zselatint, és jól összedolgozzuk. A kész mousset  egy órára a hűtőbe tesszük, majd ha  kellően megdermedt, beletöltjük a palacsintákba. 

MÉG TÖBB MOUSSE RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss