Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta gesztenyekrémmel

15 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást összekeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a sóval és a liszttel, majd a tésztát félretesszük pihenni.
  2. A gesztenye masszát áttörjük, majd hozzátesszük a cukrokat és a rum felét. A meggyetapróra vágjuk és a maradék rummal egy kis időre állni hagyjuk.
  3. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük. A moussehoz felverjük a tejszínt és félretesszük.  Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit és meleg, de nem forró vízben elkeverjük a zselatint.
  4. A gesztenyemasszába keverjük a fehércsokit, majd a meggyet (a levével együtt), és apránként simára keverjük a tejszínnel. Végül beleöntjük a zselatint, és jól összedolgozzuk. A kész mousset  egy órára a hűtőbe tesszük, majd ha  kellően megdermedt, beletöltjük a palacsintákba. 

MÉG TÖBB MOUSSE RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek