Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-kakaós palacsinta juharsziruppal

30 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk olaj
  • 7 ek liszt
  • 0,5 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • A töltelékhez:
  • 4 ek kakaópor
  • 1 ek juharszirup
  • 20 dkg magozott meggy
  • tejszínhab
  • csokoládé öntet

Elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjuk a cukorral, a sóval, az olajjal, majd apánként hozzákeverjük a lisztet és a tejet, végül az ásványvizet. Habverővel simára keverjük. A masszát pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
  2. A palacsintákat kakaóval szórjuk meg, meglocsoljuk juharsziruppal, majd a szélére sorba rákjuk a magozott meggyet és feltekerjük, majd ketté vágjuk. 
  3. Ízlés szerint tejszínhab rózsákkal díszítjük, a közepükbe egy-egy meggyet rakunk, megszórjuk kakaóval, végül meglocsoljuk csokoládé öntettel. 

MÉG TÖBB MEGGYES RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss