Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta csokifagyival

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet a tojással.

2. Öntsük a tálba fokozatosan a vizet és a tejet, amíg lágy, egyenletes masszát kapunk. A tálat tegyük a hűtőszekrénybe 10 percre.

3. Tegyünk a tűzre egy kisebb teflonedényt vagy palacsintasütőt, majd csepegtessük bele az olajat.

4. Öntsünk a forró olajra körülbelül 5 evőkanálnyit az elkészített tésztából. Süssük aranybarnára a palacsintát, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megsüljön. Helyezzük a kész palacsintákat egy sütőpapírral bélelt tálra.

5. Az elsőhöz hasonlóan süssük meg a palacsintákat, amíg a tészta el nem fogy, közben pótoljuk az olajat, ha szükséges.

6. Melegítsük fel a kihűlt palacsintákat a sütőben, majd hajtsuk őket egymás után kétszer félbe, kis tasakot képezve.

7. A palacsintákat kettesével helyezzük desszertes tányérra, majd töltsük meg őket 1-1 gombóc csokoládéfagyival. A kész palacsintákat hintsük meg porcukorral, majd díszítsük a friss málnaszemekkel.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss