Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta borban párolt körtével és pudinggal

1 4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 3 db tojás
  • vaníliaaroma
  • 1 dl olaj
  • kb. 40 dkg finomliszt
  • Valamint:
  • 7 db körte
  • 2 dl fehérbor
  • fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • szegfűszeg
  • 1 csomag főzős pudingpor (nekem most eper volt otthon, de jobb a csokis vagy a vaníliás)
  • 5 dl tej
  • 4 kiskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztához valókat egy magas tálban, géppel jól összekeverjük, egy sűrű tejszínszerű tésztát kapunk. Kisütjük palacsintasütőben úgy, hogy csak minden 2. alá öntünk egy pici olajat (kb. 15 db lesz belőle).

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és a borral, a cukorral és a fűszerekkel fedő alatt puhára pároljuk.

A palacsintákra 1 darab körtét rakunk, majd háromszögre hajtjuk, és a hagyományosan megfőzött pudinggal leöntjük.

Díszíthetjük csokidarával, tejszínhabbal, amit szeretünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss