Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pajkaszegi kakaós briós

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citrushéjakat szárazon összekeverjük egy tálban, majd hozzáöntjük a tejjel felfuttatott élesztőt. Szépen összedolgozzuk, miközben apránként hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Egyenletesre dolgozzuk, majd a tésztát kettéválasztjuk.
  2. Az egyik tészta felét összedolgozzuk a kakaóporral, majd a két tésztát meleg helyen letakarva 20 percig kelesztjük.
  3. Ezután mindkét tésztagombócot 8 egyenlő részre szétszedjük, és a gombócokat 20-25 centis nudlikká nyújtjuk. Egy kakaósat 1 sima vaníliással egymás mellé teszünk, és csigaszerűen feltekerjük őket úgy, hogy végül briós alakot formázzanak.
  4. Ha az összessel elkészültünk, tepsibe rakjuk, lefedjük, majd meleg helyen még 20 percig pihentetjük. Ezután felvert tojással megkenjük, megszórjuk cukorral a tetejét, és végül 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss