Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paella gazdagon

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók: Hozzávalók:
  • 2 db csirkecomb vagy csirkemellfilé
  • 30 dkg rizs
  • 50 dkg tenger gyūmölcse keverék
  • 50 dkg garnéla
  • 50 dkg fekete kagyló
  • fehérbors
  • kurkuma
  • 1 méretes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 db pritamin paprika / 1 piros + 1 sárga
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szalonna
  • olaj
  • citrom

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott csirkehúst betesszūk egy fazékba a megtisztított és feldarabolt répával és fehérrépával, 1 gerezd fokhagymával, vizet öntünk rá, sózzuk, és főzūnk belőle egy finom húslevest, ez lesz mindennek az alapja.

Amíg ez fő, addig felkockázzuk a paprikákat a szalonnát. A szalonnát egy kicsit lepirítjuk egy serpenyőben, de csak annyira, hogy nedves legyen a serpenyő, majd rátesszūk a paprikát, és a szalonnával megpirítjuk, de ne sūssūk ki a lelkét!

Ha megfőtt a levesūnk, kiszedjūk belőle a húst, és kevés vajon vagy olajon enyhén megpirítjuk. A rizst lepirítjuk kevés olajon, 2,5-szeres mennyiségű levest teszūnk rá, forrás után kis lángon főzzūk 15 percig fedő alatt.

Közben a maradék levesben megfőzzūk a garnélarákot rózsaszínűre, majd a kagylókat, amíg szépen kinyílnak (a csukva maradt kagyló nem jó!!!!), a rák és a kagyló, forrástól számított 10 alatt megfő.

A fokhagymát felaprítjuk, a rizsre szórjuk, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a leszűrt zöldborsót,a megpirított paprikát és a húst. Kurkumával színezzūk, óvatosan, de alaposan összeforgatjuk, majd a garnélával és a kagylókkal díszítjūk, és az egészet letakarva 10 percig pároljuk.

Tálalás előt citromlével meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss