Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánszendvics - kétszer sütve

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt hosszanti irányban, csíkokban meghámozom, 1 cm vastag karikákra szeletelem. Mindkét oldalukat kissé besózom, és csak annyi ideig várakoztatom őket, amíg előkészítem a többi hozzávalót.

A sajtból 20-24 vékony szeletet vágok zöldséghámozó segítségével. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártom, meghámozom, ½ cm-es vékonyságúra karikázom. A paradicsompürét oregánóval, chilivel és kevés sóval, valamint az összenyomott fokhagymagerezdekkel krémesre keverem.

A padlizsánokról leitatom a só hatására keletkezett levet, kenőecsettel mindkét oldalukat vékonyan megkenem olívaolajjal, kevés oregánóval fűszerezem.

Összeállítom a szendvicseket: minden padlizsánkarikára kb. ½ teáskanálnyi paradicsomkrémet halmozok, erre kerül 1-1 szelet vékony sajt, majd minden másodikra 1 szelet paradicsom.

A kontaktgrillt előmelegítem.

Minden paradicsomszelettel ellátott padlizsánkarikára ráillesztek egy paradicsom nélkülit. Akkor lesz igazán egyenletes a szendvics, ha egymást követő szeletek kerülnek egymásra! Grillsütőben 4-5 perc alatt puhára sütöm.

Akár már így is tálalható, de ha előre dolgozom, a kész szendvicseket sütőpapírral borított tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére kevés reszelt sajtot hintek, és tálalás előtt annyi időre tolom csak be a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad minden kerek szendvics tetejére.

Megjegyzés



Serpenyőben is elkészíthető, ekkor néhány perccel hosszabb a sütési idő, és egyszer mindenképp meg kell fordítani a szendvicseket, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek