A padlizsánt megmossuk, megszurkáljuk, majd tepsibe téve 180 fokon 30 perc alatt megsütjük, és besózva lefedjük (ezután könnyen lejön a héja). A meghámozott padlizsánokat összevágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, kevés olajban párolva megfonnyasztjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A paprikát leszárazzuk, kicsumázzuk és a paradicsommal együtt ledaráljuk.
A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt feltesszük főni, belekeverjük a fűszereket, egy kevés ecetet vagy citromlevet és ízlés szerint a csípős paprikát.
Pár perces forrás után kiforrázott üvegekbe tesszük, tetejére félujjnyi olajat töltünk, lezárva kidunsztoljuk.